mufc_malay

Man Utd Malaysian Fanpage

Next Match🏆:Manchester City Date📆:April 8,12:30 am Manchester United fans page❤️ #keppsupportmanutd

Loading...
Hero😎 - - @smalling Tolong admin tag @smalling ramai ramai🔥
MANCHESTER IS RED!!!!!🔥❤️
Loading...
Matchday🔥 - - #ggmu #mufcmalaysia
It's matchday🔥 Come on united!!!
Liga belum berakhir tapi kelab-kelab di Eropah sudah mula membuat kerja persiapan untuk musim depan.. Persiapan kali ni ditambah pulak dengan kehangatan Piala Dunia.. Dengan gosip 10 pemain United yang bakal dilepaskan, sekurang²nya United perlu mengisi 5 pemain baru... Midfield.. Tunjang dalam satu pasukan kena ada seorang pemain tengah yang betul cukup baik membantu pasukan.. United sudah memiliki Pogba tapi adakah Pogba sudah cukup baik seperti dia di Juventus.. Pogba bertuah disebabkan di ada Pirlo yang berkelas dunia di Juve.. United memerlukan seorang deep lying midfielder untuk build up play.. Reading game yang cukup baik dan ketepatan hantaran superb.. Calon : Tony Kross, Jorginho.. Dapat seorang memang sedap. Centre Back. United mempunyai ramai centre back tapi adakah mereka mencapai standard United ? Smalling dan Jones sudah lama berada United tapi keupayaan hanya sampai tahap tu ja la.. Jones dengan injury prone dan Smalling kurang konsisten. Lindelof dan Rojo hanya boleh memjadi backup.. Calon terbaik Varane Toby Alderweireld.. Ambil kedua lagi baik laa.. Leftback.. Position paling kritikal rasanya leftback united sejak ketiadaan Patrice Evra.. Buttner, Shaw , Darmian , Blind , Rojo kesemua pemain ni gagal mengisi kekosongan yang ditinggalkan Evra. United hanya bergantung harap dari Ashley Young transformasi winger ke leftback yang tidak efektif setiap perlawanan.. Pemain muda England Ryan Sessegnon yang dikatakan ala² Gareth Bale boleh bermain leftback dan left winger menjadi perhatian kelab EPL boleh mengisi leftback United.. Alex Sandro jugak menjadi target United Right wing.. Kalau zaman Sir Alex pemain sayap salah satu key position United.. Mempunyai pemain seperti David Beckham yang mampu membuat bantuan gol dengan hanya satu sentuhan ajaib nya, luis Nani yang bole menggelecek dengan skil nya.. Untuk musim depan Willian dari Chelsea menjadi salah seorang sasaran utama United untuk mengisi posisi ni.. Mampu menggelecek, pantas , work ethic, dan sememangnya pemain idaman Mourinho.. Douglas Costa dan Gareth Bale jugak digosipkan calon mengisi posisi right wing Simple
International break✨ - - #jangankecamsaya #wengerout
*UNITED TERKINI* Manchester United yang menang keatas Brighton akan berjumpa Tottenham dalam Semi Final FA Cup. Selain itu,Chelsea akan bertemu Southampton dan kemungkinan besar Final di Wembley pada 21-22 April. #united .malaysia #mufc_malay
_Manchester United, Chelsea dan Manchester City telahpun menghubungi Bale, Isco dan Asensio berkenaan masa hadapan mereka._
_*MOURINHO 'HENTAM' ANAK BUAH*_ _Jose Mourinho memberi amaran kepada bintangnya di Manchester United yang beraksi di bawah tahap sebenar untuk belajar menjadi ‘matang’ selepas penyingkiran kelab itu dalam kancah Liga Juara-Juara._ _Kejutan yang menyaksikan United tewas 1-2 kepada Sevilla di laman sendiri itu masih terasa dengan Mourinho enggan berselindung untuk mengkritik barisan pemainnya menjelang aksi suku akhir Piala FA melawan Brighton, awal pagi esok._ _Mourinho yang juga pengurus United mengakui pemainnya perlu belajar untuk mengawal tekanan daripada jangkaan yang diletakkan kepada mereka, situasi yang dilihat menjadi masalah utama ketika kekalahan di pentas Eropah itu._
Team yang ramai pengikut dan ramai haters🔥
MatchDay!!! 🆚 @officialbhafc 🏆Fa Cup 🏟Old Trafford 🕟3:45 a.m.
@cristiano memberitahu media bahawa rakan sepasukannya,Bale ingin pergi balik ke liga epl dan bergabung dengan Manchester United dengan nilai perpindahan 115M(Daily express) ------ Bale ni laju tapi kerap sangat injury💔 . . #ggmu #mufcmalaysia #adminlamakembali
Manchester United kabarnya ingin menandatangani @andersontalisca dari @besiktas dengan nilai perpindahan tidak lebih dari 40M ------ Baik jugak dia ni👍🏼 . . #ggmu #mufcmalaysia #adminlamakembali
Jose ingin menandatangani @willianborges88 dari chelsea dengan nilai perpindahan 60M(sun sport) . . #ggmu #mufcmalaysia #adminlamakembali
@manchesterunited kabarnya sedang memerhatikan situasi @hectorbellerin dia arsenal🔥 ------ @hectorbellerin ke @manchesterunited 👍🏼or👎🏼 . . #ggmu #mufcmalaysia #adminlamakembali
Taniah @marcosrojo kerana telah menandatangani kontrak baru bersama @manchesterunited sehingga 2021🔥 . . #ggmu #mufcmalaysia #adminlamakembali
Happy bornday Mr Po Pogba 🔥💯 @paulpogba . . P/S: Kesian dia ni sebenarnya, selalu jadi tajuk berita dari first season dia join Man Utd, inilah masalah bila dibawa dengan harga tinggi sampai senang2 je diorang cari salah Pogba, benda kecil dibesarkan, walhal sahih ke x kita pun xtau 🤔 Btw, admin ada video utk dia tapi emm kbye.
next page →