#makangaji

2,484 posts

Loading...
" .. tak semua yang ramai orang buat itu baik dan sesuai dengan kehidupan kita. " πŸ‡²πŸ‡Ύ #kelantanese #bangkitbotak #makangaji #modalnego #westportsmalaysia #moveperhour #toyota #toyotacorollasport #minatkereta #tiadahartabenda #patnerhidupku
Loading...
Bangkok day trip #makangaji
Harungi kesusahan dan dugaan dahulu, pasti akan datang kesenangan dikemudian hari... #KerjaHariMinggu #MakanGaji #KitaKuli #BukanBoss #RxzLover
last day raya open house. tq PHB every year invite sis.. and look who i bumped into 😁 sini makan best.. love all the food tapi tak larat nak makan semua! #makangaji #bilazinakomelawa #selamathariraya #openhouse #malaysianway
Timur (yard) ke Barat (wharf), Selatan (z1) ke Utara (c58). Renjitttenjitttjittttt πŸš›πŸš›πŸš›πŸ’¨ #beraiface #jokong #kirija #tenonetnonet #pilotdarat #gowest #moveperhour #makangaji #modalnego #canotgih #lupakanokeybyee
Morningggg 😊😊 . Konon nak pakai code muddy.. . Sbb wrna sama dgn baju & cik viva kita. . Tp tudung seller anto mlm td tp cam reject la, br wassap seller ni. . Kalo dah selesa pakai tudung tu..pakai itu la... . Y kita pakai ni code dusty lavender . Eh nak tnye ni..uniform korg tak reput ke?? . πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . #makangaji #selamatpagi #johorean #jnjikitablogspot #TBJ #TeamJDTBlogger
Syawal dh nak ke penghujung. Sekarang sudah pertengahan tahun 2018 anda sudah buat perlepasan cukai pendapatan ke. Jangan buat last minute nanti kelam kabut. Manfaat PRS 1. Pelepasan cukai pendapatan sehingga RM 3000 2. Tahun 2018 tahun terakhir Insentif golongan muda umur 21 ke 30 tahun sebanyak RM 1000 Sesiapa hendak buat skim persaraan swasta (PRS) boleh hubungi saya Syed khairul 011-35351769 011-29178999 #pelepasancukai #cukaipendapatan #makangaji #golonganmuda #bekerjasendiri #lhdn
Sama ke dengan korang? Cube komen sikit. . . . . . #glamornyo #kerja #makangaji #meme #work #pekerjaan #tanggapan #realiti #realityvsexpectation
same place.. some same people.. different year 😎 Us now vs ermm cant remember which year that was.. 2015 maybe? missing Syara & Ira πŸ˜” #malakoffians #harirayaevent #bilazinakomelawa #workingmom #makangaji #friendshipgoals #friendstilljannah
Salam jumaat boss😎 Duit sudah tiada beli songkok, hand made saja la pakai kotak🀣 #makangaji
1st day kerja dengan seni home services as admin πŸ’“ Moga dapat gaji berbaloi. haha. bos garang. x boleh main2. #kuli #makangaji
Ootd raya ke 11 πŸ˜…πŸ˜‚ #metalworkjb #awninggategrill #makangaji #maluaperrr
Alhamdulillah client invest dalam unit trust setiap 3bulan (guna kwsp je) utk dapat title jutawan bila bersara nanti. . Jom dptkan consultation percuma dari sy macamana nak guna kwsp akaun 1 utk jadikan anda jutawan bila bersara nanti. #johorbahru #kilangepson #jutawan #pesarabijak #rm1 ,000,000 #makangaji #pekerjabijak
BUAT DULU ...KALAU NAK TUNGGU PROPER SAMPAI BILA TAK BUAT2. #noproscatination #jangantunggulagi . Tak perlu terlalu detail dan complicated.. yg penting minum air putih, dan memahami kalori setakat mana yg boleh masuk(defisit) kedalam badan anda.. Mula melihat makanan yg ada dari segi sudut nutrisi & zat.. Sama ada makanan tu Lemak, Karbo kosong atau Protein? . #teamfafa #youcanloseweighthappyway #dietonline #dietberjemaah . Coach Fara 012-3702970 . #ingatrayaingatjakel #laraalana #leeyanaraya2018 #jovianmandagie #uitm #uum #utm #husm #cikgucikgu #gomen #jomcepatkurus #nakkurussihat #makmak #cikgusekolah #makangaji #surirumah
#PoketKeringLepasRaya ? Huhu .. Akk faham sebab akk pun kerap juga laluinya dulu-dulu masa #makangaji .. . Selalu jugak pinjam #duitraya anak sementara tunggu gaji.. Kesian jugak kat anak.. Tak dapat nak menyimpan and beli apa dia nak.. . . Sampai bila nak β€œkebas” duit raya anak kan? Better do something .. Alhamdulillah.. Sejak bisnes dengan SHOM, tak pernah tak dapat bonus.. Paling best.. Hari2 ada duit iaitu UNTUNG RUNCIT.. So xdelah kekangan kewangan selepas raya.. . . 7/6/18 ~ 25/7/18 48 hari TANPA GAJI. Nak ada back up lepas raya? Jom sign up RM47 jerr.. Then kita manfaatkan FB/IG jadi RM470! RM4700 pun boleh.. NAK? . #uangtambahan #bisnis #Premiumbeautifulmedan #premiumbeautifuljakarta #garlictabletjakarta #garlictabletindonesia #PremiumBeautifulindonesia #liburanpercuma #perempuanhebat #pokailepasraya #bvsmindonesia #bvsmjakarta #wanitaindonesia #minkaffeindonesia #mitrausaha #korsetjakarta #korsetindonesia #resellerwelcome #resellerjakarta #resellermedan #resellerkalimantan #resellerindo #bisnisrumahan #bisnisreal #minkaffejakarta #minkaffesurabaya #premiumbeautifulsurabaya
Salam 6 Syawal 1439H . Mood kerja on! . Selamat bekerja kwn2 . Yg masih bercuti + beraya tu igt2 sikit kat kwn2 y keje nih πŸ˜‚πŸ˜‚ . #makangaji #kerjaituibadah #johorean #anakjatijohor #jnjikitablogspot #TeamJDTBlogger #TJB #JDTBlogger
mata klau ikut kn mmng tk nk keje😭 tpi apa kan dayaπŸ˜” #makangaji
Raya 2k17 , tahun ini xdapat beraya dgn wife n family, busy mencari rejeKi. πŸ˜‡πŸ˜ˆ N happy birthday to my wife. Moga sntiasa bahagia. Love you lahπŸŒΉπŸ˜‡πŸ˜ˆ #makanGaji #teamRayakerja #teamRayaLaut #nelayanLautDalam #ilovemywife
Hari Ahad pun kerja wehhhh. 😴 #MakanGaji #AkuNakBalikRaya
Tq werk datang melawat 😁😜 Muka ada senyuuummm..... Manis macam gula2 kapasssssss πŸ˜‰ #skuadmate #mizzpuliz #pdrm #makangaji #berkhidmatdeminegara
Comot bila dah ptg2 kat opis ni..shawl pintal2 jo..jom balik.. #kejesendiri #makangaji #jombalik #shawl #shawlcotton #cottonshawl #fasting #visitmyigmalaysia #visitmyig
Kerja cepat? Biasa.. Kerja full? Biasa.. Kerja keras? Biasa.. Kerja ikhlas? Belajar utk bisa!! #buruh #makangaji
Makan gaji bilis bilis sahaja πŸ˜‡πŸ˜ˆ #makanGaji #nelayanLautDalam #floatingDock #dayOne #bungaAzalea #iHatemyJob 😝 #china πŸ‡¨πŸ‡³
Saspek B1 pagi nih!!! #mizzpuliz #pdrm #makangaji #ilovemyjob
Setiap yg berlaku ada hikmahnya. . Allah sebaik-baik perancang. . Yg rasa menjadi duri dalam daging, api dalam sekam, hari ini mereka selamat, esok lusa? . Akan tiba saat kita. . Saat itu tak tahu lah, mungkin nak senyum pun terasa kelat. . #quoteforreminder #motivasidiri #santapanrohani #behonest #makangaji #jnjikitablogspot
Baru igt nk balik awal.. hujan lebat x berhenti2 siap guruh kilat plak.. ni kalo redah gak naik moto mmg basah lenjun smpai ke spender nih.. πŸ˜₯πŸ˜“πŸ˜”πŸ’¦ #makangaji #oranggomen #ramadan2018 #ramadhan2018 #puasa2018 #instaramadan #instadaily #instaphotography #instapicture #photograph
: nak masuk uitm xberpeluang, masuk bagi talk pun jadi lah. Thank You student UITM Shah Alam. 😍 . . #uitmshahalam #kompleks kolam renang #asian #malaysia #kerja #makangaji #sismakangaji #talk #sebenarnyamy #kdb #kerjamasihjalan #continued #like #love #teaching #facilitator #guided #kesayangan #thankyouinvite #willcomeagain
TQ Geng bas sekolah πŸ˜‚πŸ˜πŸ˜œ Biar muka ku HITAM BERKILAT asalkan amanah yg diberi aku galas sebaiknya. Caci maki tidak ku peduli... Yang penting HAPPY 😎 #mizzpuliz #pdrm #nakobukitaman #makangaji #pru14 #bantuankontinjenselangor #berkhidmatdeminegara
Krrriikkk krrrriiikk krrriiikkk Ngatok butir mato weeehh πŸ˜‘ #mizzpuliz #pdrm #makangaji #pru14 #bantuankontinjenselangor
Sesungguhnya mereka masih di buai MIMPI-MIMPI INDAH..... #mizzpuliz #pdrm #makangaji #pru14 #bantuankontinjenselangor
Selesai untuk hari ini.... πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘ Malam ni tutup lampu awal k. #mizzpuliz #pdrm #makangaji #pru14 #bantuankontinjenselangor
Long journey!!! Selesai untuk hari ni... Penaaatt jgn cakap laaaahh... Sambung esok pagi plk.... #mizzpuliz #pdrm #makangaji #pru14 #bantuankontinjenselangor #berkhidmatdeminegara
Ada rasa sye ada masa untk sakit kepala?? #panadolactifast #ankmuda
Sarapan pagi merangkap Makan Tengahari πŸ˜‹ #dietkukelautdalam #kenyangperutsenanghati #pru14 #makangaji
Jangan sampai sis sendiri yang pulas stereng bas ni πŸ˜πŸ˜πŸ˜‘ Tinggal kami je dok terkulat2 lagi kat padang kawad nie... Adeeehhh... doh la kebulur tahap gaban daaaa ni.... #apapowntakboleh #mizzpuliz #makangaji #pdrm #pru14 #tolongkamibantukami
Pendek kata memang tak PUTIH laaaa... Panjang kata memang gulap gulita sampai raya 😏 Dah lame tak berjemurrr kat PADANG KAWAD. Dia punye KEPANASAN memang lain macam.... Ramai2 la kita berjemur yea.. hampir 3ribu petugas siap sedia utk berlepas.... yaaahhooo.. #mizzpuliz #pdrm #nakobukitaman #pru14 #makangaji
Selesai dengan jaya nya 😏 Sape nak soalan bocor pm tepi naaaa... πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ #mizzpuliz #pdrm #makangaji #pru14 #undiiturahsia (katanya)
Bile hakak kene bahan dengan bos sendiri πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„ #dalamgarangadacoolnya #hakakmainpanasje #makangaji
Berteduh menanti hujan berhenti agar dapat kutatapi cahaya pelangi Shelter estΓ‘ esperando a que la lluvia se detenga para que pueda ver la luz del arcoiris #akubekerjakeranaallah #akumencarirezekiyanghalal #makangaji
Entri panjang ni hakak niat nak kongsi pengalaman je dengan adik2 yang lebih muda. Semoga memberi manfaat. Tajuk entri β€”- Siapalah Pekerja Tanpa Boss. Ditulis bersempena #HariPekerja #LaborDay #Kerja #MakanGaji #Boss
Kurang 1 bulan je nak cukup 10 tahun berkhidmat dalam pasukan PDRM 3 kali berpeluang berada dalam detachment KAWALAN KEHORMATAN. #mizzpuliz #nakobukitaman #makangaji #kawalankehormatanwanita #kawadsampaihangus #hitamitumenawan #semutberkawadsatusatuhoraahoreyy #wirawatiabah #srikandimama
Adoooiiiii... Maunya tak rentong... Dilayan nye kite mcm dak rekrut... 145 terpacak tang ni... Panas ceng ceng weeeiiii... #kawalankehormatanwpc #mizzpuliz #makangaji #nakobukitaman
Terobek 23.04.18 . Potluck . Farewell . Bye2 . Good luck . #makanmakan #makangaji #cathodicprotection #loveall #jnjikitablogspot
"We connecting people, by disconnecting ourself with family" It's not easy to ease people. People have their own responsibility. Being paid is not the main concern. Respect each other. #barai #kulikuliaja #bukanbossboss #makangaji
Kerna terlebih PACAK!!! Tumit pacak ke bumi.... Kunci pinggang..... Kiri kanan kiri kanan..... #semutberkawadsatusatuhoraahoreyy #mizzpuliz #nakobukitaman #kawalankehormatanwpc #perhimpunanbulanan #makangaji
List of my exboss Tan Ajini Steve #boss #exboss #makangaji #bossinmaking
S.K.T... 2018.. bincang bersama.. πŸ˜₯πŸ€” #mswppower #wipersawesome #skt2018 #instadaily #kerjakerjakerja #makangaji
next page →