#lubukbukumy

3,896 posts

Loading...
200 Tip Mudah dan Rajin Solat Gaya Rasulullah Buku 200 Tip Mudah dan Rajin Solat Gaya Rasulullah memberi informasi kepada kita tentang ganjaran solat, mudahnya solat dan rajin solat mengikut gaya Rasulullah. Solat adalah perintah Allah  s.w.t. yang wajib dilaksanakan oleh orang Islam. Solat terbahagi kepada dua,  iaitu solat fardu dan solat-solat sunat. Solat fardu adalah rukun Islam yang kedua. Ibadah solat ini sukar dilakukan dalam kehidupan seharian kita kerana ia ibadah yang berat. Buku ini menghuraikan 200 tip untuk kita mudah dan rajin solat berdasarkan 40 hadith sahih. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakians #Sabahan #PTSMedia #BukuPTS #200TipMudahdanRajinSolatGayaRasulullah #Solat #RajinSolat
Mencabar Teori Konspirasi Teori Konspirasi. Kini seolah-olah menjadi fardhu ain bagi setiap rakyat Malaysia yang beragama Islam. Ia dibicarakan seperti bakal penyelamat ummah. Ada beratus buku best-seller lahir seperti cendawan selepas hujan. Ustaz-ustaz yang membahaskannya pula mengecapi kemahsyuran dan pengikut yang tidak mampu mereka bayangkan. Tapi nanti dulu, ada sesuatu yang tidak kena pada teori yang dipeluk oleh unat sejagat. Teori ini tidaklah sesuci yang dibayangkan. Teori ini ada sisi gelap yang menunggu masa untuk dibongkarkan. Justeru, Ibn Jawi dan Ayman Rashdan Wong bekerjasama untuk mencabar teori yang sudah lama dipeluk seperti wahyu oleh kebanyakan kita #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Malaysian #ThePatriots #PatriotsPublication #MencabarTeoriKonspirasi #TeoriKonspirasi #IbnJawi #AymanRashdanWong
Loading...
The Physicists' Odyssey: Kisah-kisah 25 Sarjana Fizik Kalau Tuhan turunkan para kekasihnya untuk mengajar manusia mengenai fizik, maka inilah wajah-wajah yang mungkin akan terpampang sebagai nabi-nabi tersebut. IQ yang tidak tertanding. Ketabahan menghadapi ujian. Keunikan yang membuatkan mereka terasing. Namun disebalik kejayaan dan penemuan yang memukau dunia, mereka juga manusia seperti kita. Ada suka dan duka. Ada betul dan silap. Ada tangis dan ketawa. Ini kisah 25 sarjana fizik, yang nama mereka terpahat dalam sejarah, sebagai yang teragung. Bukan sahaja kisah hebat yang diriwayat, tetapi kisah drama kehidupan yang tercatat. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakians #Sabahan #ThePatriots #PatriotsPublication #ThePhysicistsOdyssey #Kisahkisah25SarjanaFizik #ZamirMohyedin #MusoddiqJaafar
Aku Seorang Patriot Masa depan dibina di atas perjuangan dan pengorbanan. Ada yang berkorban harta dan masa, menyumbang tenaga dan idea. Tetapi, jangan kita sesekali melupakan mereka yang telah berkorban darah dan nyawa. Aku Seorang Patriot adalah himpunan kisah-kisah keperwiraan anggotan-anggota keselamatan kita yang berada di barisan paling hadapan, menjalani operasi serta mendepani musuh, demi memastikan negara serta anak bangsanya dapat terus hidup aman dan selesa. Kita bukan hanya penerus legasi keluarga, bukan juga hanya penerus idealisma. Kita adalah pewaris harapan dan impian setiap anggota keselamtan negara yang telah mewasiatkan kedaulatan dan kestabilan negara kepada kita. Mereka sudah menunaikan janji dan baiah mereka untuk mempertahan negara. Sudah tiba gilirannya kita pula menunaikan janji untuk membangunkan negara. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sabahan #Sarawakian #PatriotsPublication #ThePatriots #AkuSeorangPatriot #AenidAbdullah
Nak lebih diskaun dan free shipping? Layari shopee kami, shopee.com.my/kedaiom I'm A Backpacker: Europe Meneruskan tradisi buku bestseller pertama I'm A Backpacker: Korea, kini Puteh Press datang lagi dengan buku kedua dalam siri travel bertajuk I'm A Backpacker: Europe. Buku ini bukan sebuah buku travelog yang mencatatkan pengalaman penulis. Tetapi buku ini adalah buku yang menunjukkan cara/how-to, bagaimana untuk mengembara di Eropah. Keistimewaan utama buku ini adalah bagaimana mahu travel di sebuah benua yang terkenal sebagai elit, tetapi dengan bajet terhad. Dengan wang kurang daripada RM6000, pembaca ditunjukkan cara bagaimana mereka dapat mengembara ke-12 bandar besar di Eropah seperti Milan, Paris, Madrid, dan Berlin. Bukan sahaja pembaca dapat berjimat, mereka juga dapat merancang sendiri perjalanan seperti mana yang dikehendaki. Buku ini adalah umpama Lonely Planet, tetapi versi untuk rakyat Malaysia. Buku ini: - sepenuhnya berwarna. - dipenuhi dengan gambar-gambar daripada koleksi peribadi penulis. - pembaca mampu sesuaikan panduan untuk keperluan seorang mahupun secara berkumpulan. - pilihan tarikh, tempat, aktiviti, jenis pengangkutan, penginapan, tukaran wang, makanan, pakaian, dan banyak lagi. - daripada penulis yang sudah pergi sendiri ke tempat-tempat ini dan pernah menetap di Eropah. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #PutehPress #TravelEurope #ImABackpackerEurope #ImABackpacker #KhairulAbdullah
Lebih diskaun di shopee kami, shopee.com.my/kedaiom I’m A Backpacker Journal USA Amerika tak semestinya sama seperti yang kau sangka. Perjalanan 80 000km Hannah merentasi 50 negeri di USA #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #PutehPress #HannahOnEarth #ImABackpackerJournalUSA #ImABackpacker
Anak Rantau Hepi, perantau bujang yang menyalakan dendam di tepi danau. Martiaz, ayah yang pecah kongsi dengan anaknya di simpang jalan. Datuk, kakek yang ingin menebus dosa masa lalu di tengah surau. Pandeka Luko, pahlawan gila yang mengobati luka lama di rumah usang. Apakah "alam terkembang jadi guru" menjadi amanat hidupnya? Mungkinkan maaf dan lupa menjadi penawar bagi segenap luka? Ikuti petualangan Hepi bersama Attar penembak jitu dan Zen penyayang binatang, bertemu semua tokoh ini, bertualang mendatangi sarang jin, menghadapi lelaki bermata harimau, memburu biduk hantu, dan menyusup ke markas pembunuh. Semuanya demi melunasi sebuah dendam, sebuah rindu #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakians #Sabahan #AFuadi #AnakRantau #NovelIndonesia #NovelIndonesiaDiMalaysia
Ranah 3 Warna (Negeri 5 Menara #2 ) Alif baru saja tamat dari Pondok Madani. Dia bahkan sudah bisa bermimpi dalam bahasa Arab dan Inggris. Impiannya? Tinggi betul. Ingin belajar teknologi tinggi di Bandung seperti Habibie, lalu merantau sampai ke Amerika. Dengan semangat menggelegak dia pulang ke Maninjau dan tak sabar ingin segera kuliah. Namun kawan karibnya, Randai, meragukan dia mampu lulus UMPTN. Lalu dia sadar, ada satu hal penting yang dia tidak punya. Ijazah SMA. Bagaimana mungkin mengejar semua cita-cita tinggi tadi tanpa ijazah? Terinspirasi semangat tim dinamit Denmark, dia mendobrak rintangan berat. Baru saja dia bisa tersenyum, badai masalah menggempurnya silih berganti tanpa ampun. Alif letih dan mulai bertanya-tanya: "Sampai kapan aku harus teguh bersabar menghadapi semua cobaan hidup ini?" Hampir saja dia menyerah. Rupanya "mantra" man jadda wajada saja tidak cukup sakti dalam memenangkan hidup. Alif teringat "mantra" kedua yang diajarkan di Pondok Madani: man shabara zhafira. Siapa yang bersabar akan beruntung. Berbekal kedua mantra itu dia songsong badai hidup satu persatu. Bisakah dia memenangkan semua impiannya? Ke mana nasib membawa Alif? Apa saja 3 ranah berbeda warna itu? Siapakah Raisa? Bagaimana persaingannya dengan Randai? Apa kabar Sahibul Menara? Kenapa sampai muncul Obelix, orang Indian dan Michael Jordan dan Kesatria Berpantun? Apa hadiah Tuhan buat sebuah kesabaran yang kukuh? Ranah 3 Warna adalah hikayat bagaimana impian tetap wajib dibela habis-habisan walau hidup terus digelung nestapa tak berkesudahan. Tuhan sungguh bersama orang yang sabar. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakians #Sabahan #AFuadi #Ranah3Warna #Negeri5Menara #NovelIndonesia #NovelIndonesiaDiMalaysia
Cetak rompak kepala bapak Catatan penuh amarah perlawanan menentang lanun cetak rompak se Malaysia Buku seumpama ini tidak akan pernah kamu lihat diterbitkan di Malaysia. Inilah satu-satunya buku yang mengomel hal hal cetak rompak. Kamu berharapkan surat khabar dan televisyen mainkan isu bukan konek ini berhari hari? Kamu berharapkan gomen ambil tahu dan belasah lanun cetak rompak teruk teruk sampai tersadai? Hah inilah masalahnya! Dan buku ini bercerita. Bukan cerita kosong, bukan cerita konek. Ya, cetak rompak kepala bapak #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sabahan #Sarawakian #Malaysian #PTS #BukuPTS #cetakrompakkepalabapak
Musa vs Firaun Buku ini menceritakan kisah Nabi Musa a.s. dan Firaun menurut perspektif Al-Quran dan Taurat. Ia menjawab persoalan-persoalan kritikal berkaitan Nabi Musa a.s., Firaun, tokoh-tokoh yang wujud semasa zamannya, serta lokasi-lokasi sejarah yang penting. Jangan lepaskan peluang bagi memahami sejarah dengan lebih baik. Kandungan - Siapakah Firaun - Musa: Daripada Kelahiran Sehingga Pernikahan - Di Lembah Suci Thuwa - Musa di Tengah Penipuan Besar - Musa dan Wasiat Terakhir Ulasan Buku yang baik, padat dengan sejarah lalu. Disertakan dengan gambar dan peta yang lengkap. Adakah Mumia yang dimaksudkan? #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sabahan #Sarawakian #Malaysian #PTS #BukuPTS #MusavsFiraun #NabiMusa #NabiMusaAS #AmanullahHalim
Hari-Hari Terakhir Seorang YB Ini Malaysia. Seorang ahli politik boleh melompat parti tanpa banyak masalah dan akan mendapat habuannya selagi masih berkecimpung di dalam bidang itu. Mereka melakukan jenayah, dibicarakan dan dipenjarakan, dan apabila mereka keluar, mereka tetap mendapat jawatan dan habuan sebagai orang yang berpengaruh. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Dubook #DubookPress #HariHariTerakhirSeorangYB #AnuarShah
Nami Nami mendakwa dia mula menulis seawal tahun 1991, tetapi penulisannya mula dibaca orang ramai pada zaman blog Teh Tarik Gelas Besar sekitar tahun 2008. Sembilan tahun selepas itu, sudah berbelas buku yang telah ditulis olehnya, serta banyak cerpen dan tulisan yang hanya dilepaskan di status Facebook, atau tersembunyi dalam diari. Buku Nami ini mengumpulkan petikan-petikan kata penting daripada novel-novel Nami, serta cerpen dan tulisan yang belum pernah diterbitkan lagi. Oh ya, buku Nami ini limited edition—jadi kalau anda nak jadi peminat Nami yang rare—ini 'MESTI MILIK!'. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #LejenPress #BukuLejen #Lejen #Nami #NamiCobNobbler
120 Wayang Melayu 120 Wayang Melayu adalah kembara melalui filem-filem yang dibuat di Singapura dan kemudian di Kuala Lumpur dari tahun 1948 hingga 1973 (120 mewakili kira-kira satu pertiga daripada semua filem Melayu dalam tempoh tersebut, dan buku ini menampilkan kebanyakan tajuk ternama dan juga beberapa permata yang tidak dikenali). Penulis dan pembikin filem Malaysia, Amir Muhammad, menontonnya dalam aturan kronologi dan merungkai jalan cerita dalam konteks kontemporarinya sendiri. Bagaimanakah dunia yang digambarkan dalam filem-filem ini berbeza daripada yang kita diami sekarang? Buku ini adalah soal siasat serio-komik tentang bagaimana fantasi ikonik masa lalu mungkin mempunyai kesan yang tidak dijangka pada masa kini. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #DubookPress #Dubook #120WayangMelayu #AmirMuhammad
Anarki Sejak beliau memegang tampuk kepimpinan negara selama tiga penggal, rakyat Malaysia sudah mula merasai zaman kegelapan walaupun hanya berada pada peringkat awal. Namun, sudah cukup membuatkan rakyat hampir lemas dalam ketamakan para pemimpin yang kononnya boleh diharap dan menjadi pilihan rakyat saat pilihan raya umum. Jika era Dato Seri Najmuddin Naswif adalah permulaam zaman gelap, ini merupakan cerita tentang zaman kegelapan Malaysia. Gelap yang akan melimpahi hujan batu hingga terkoyak, terobek setiap kulit-kulit keringat sang rakyat. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Dubook #DubookPress #Anarki #FairuzRamli
My name is MUHAMMAD & “I Love You All” Lahir di tengah tengah huru-hara gegak gempita kuantum relatif, dunia zaman akhir porak-peranda oleh Tenang-Nya; MUHAMMAD terus tanpa henti menyatakan Dzahir Bathin Awal Akhir Haq membinasa bathil. DEngan tersuratnya makalah “MY NAME IS MUHAMMAD & I LOVE YOU ALL” ini maka sempurnalah sudah permulaan kepada pembahasan soal Tuhan & Ketuhanan; Agama & Ibadah; Perintah & Larangan; Usul Azali menyingkap rencana Taqdir & Perjalanan Nya yang akan terus menerus tanpa kesudahan sehingga nyatalah Pembelaan & Perjuangan keabadian Kasih Sayang Nya buat seluruh alam ciptaan ini. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #DubookPress #Dubook #Nubook #BukuDubook #MynameisMUHAMMADandILoveYouAll #MynameisMUHAMMAD #Lepat #IsmailAriffin
Kuantum Sebuah travelog kembara sains. Dalam filem-filem lakonan Superstar Rajnikanth, detik intermission menyaksikan perubahan drastik rentak cerita. Setelah jatuh ke lubuk sengsara paling dalam, sang protagonis kembali bangkit menyusun hidup (sementara pengunjung pawagam keluar membuang air). Apa yang gagal membunuh hero menjadikan dia lebih kuat. Bukankah begitu? Aku pun harus bangkit. Kemenangan yang menyusuli kebangkitan sebegini pasti lebih manis. "Malai Da... Annamalai! #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sabahan #Sarawakian #Dubook #DubookPress #Nubook #Kuantum #TravelogKembaraSains #ShahIbrahim
Mahasiswa Bukan Macai Pendidikan Bukan Politik Masyarakat kita tenat. Pemikiran masyarakat kita hancur. Terlalu terikut nafsu, terlalu terikut kata-kata para politikus, terlalu lalai, terlalu senang, terlalu selesa dengan apa yang ada sampai segala bentuk usaha untuk membawa perubahan dipandang hina dan jijik sampai ke tahap ada yang sanggup berkata, "Semua ini hendak hancurkan negara sahaja" #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Dubook #DubookPress #MahasiswaBukanMacaiPendidikanBukanPolitik #RahmanImuda
Konfesi Prebet Adam Benarkah pihak kesultanan Johor ada kaitan dalam kes Prebet Adam mengamuk yang mengorbankan seorang lelaki Melayu, Che Soh Che Mahmud di Chow Kit pada 1987? Malam sial Untuk Adam. Membunuh, dibunuh atau bunuh diri. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #DubookPress #Dubook #AmokAtChowKit #SyahrilAKadir #KonfesiPrebetAdam
27 Rukun Kuasa 27 Rukun Kuasa adalah sebuah buku. Buku ini membantu kamu untuk percaya dan faham bahawa dalam diri kamu wujud pelbagai unsur dan anasir. Baik-baik atau jahat-jahat. Ini bukan buku kelakar. Ini buku serius. Isinya menjentik kepala kamu untuk mengenang-ngenang, mengingat-ngingat kejadian yang benar, kejadian-kejadian yang tidak palsu,  yang sentiasa berlegar-legar di sekeliling kamu. -Pyanhabib Rahman #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #DubookPress #Dubook #Nubook #BukuDubook #27RukunKuasa #SulaimanAkhlaken
Ingat Janji Kita Menggelabah Raimi apabila Tok Jalal mahu menjodohkan dia dengan gadis yang tidak dikenali. Kalau dibantah, mengamuk pula datuknya itu. Terpaksalah dia mencipta helah untuk melepaskan diri. Idea gila datang tiba-tiba. Sahabatnya disuruh menjadi perempuan. Nak tak nak, Adi turutkan jua permintaan Raimi untuk menjadi ‘makwe’nya. Apabila tiba masanya... “Eh... sesuai ke? Orang tak cam aku ke? Aku rasa kekok ni.” “Sesuai lagi secocok. Tak mungkin dia orang boleh cam kau ni jantan. Aku sendiri macam nak gugur jantung tengok rupa kau. Sebiji rupa perempuan. Mantap gitu.” Raimi menyentuh dada Adi dengan kedua-dua tangannya. Bagaikan terkena kejutan elektrik, spontan Adi menepis kasar hingga membuatkan Raimi terpinga-pinga. Tanpa pengetahuan Raimi, Adi ada banyak rahsia yang disimpan. Dan Adi terpaksa berbohong kepada semua. Mungkinkah seumur hidupnya dia terpaksa memendam nalurinya? #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Malaysian #IngatJanjiKita #Alaf21 #MurniAqila
KALAULAH AKU TAHU Sebaik sedar daripada koma, kehidupan Keyra Adeela menjadi huru-hara. Ironinya dia terlupa tentang hubungannya dengan Hardy Mirzal. Keyra cukup terderanya kerana realitinya dia seorang isteri dan suaminya adalah lelaki itu. Ingatannya hilang dalam ruang masa enam tahun sebelum itu. Betapa percaturan takdir cukup mengelirukan. Imran Hafiz, lelaki yang pernah diminati suatu ketika dulu muncul semula. Di hatinya mula berputik rasa sayang dan cinta. Siapa yang sebenarnya bertakhta di hati Keyra? Segalanya kian rumit dan bercelaru. Mampukah memori yang hilang menyinari kembalimenyingkap rahsia antara dia dan Hardy? #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Malaysian #KALAULAHAKUTAHU #Alaf21 #AyuAmelda
Bukan Salah Cinta Megdelina, gadis manis yang jadi perhatian. Memang ramai lelaki yang cuba mengusiknya tapi dia tidak peduli. Cuma usikan Yusoffe dia rasa lain macam. Ini bukan kes mengusik tetapi kes menyakitkan hati. Jenis mulut longkang! Megdelina tidak akan jatuh hati pada orang begini. Dia hanya mengharapkan lelaki yang berbudi dan berhemah tinggi. Namun Yusoffe ingin melamarnya. Permintaan itu terlalu berat! MenerimaYusoffe bererti dia mengecewakan Emmareeza, adiknya yang menaruh kasih pada lelaki itu. Sama ada dia pasrah atau tidak, pasti ada hati yang akan terluka. Pada masa yang sama, Chef Syafil turut menaruh perasaan terhadapnya. Namun, dia menganggap lelaki itu sebagai sahabat dan jiran yang paling baik #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Malaysian #BukanSalahCinta #Alaf21 #LizaZahira
Operasi Bulan Madu Amira terkedu saat melihat wajah lelaki yang meninggalkan parut hitam di dalam hidupnya. Bertahun dia cuba melupakan kisah hitam yang berlaku antara mereka. Tapi, lelaki itu muncul kembali. Faizal menjejaki Amira demi kemaafan. Dia cuba membetulkan kesilapan lalu. Tapi, realitinya bukan senang untuk mengubat luka di hati. Kata maaf yang dipinta, hanya dipandang sepi. Kata-kata itu hanya di mulut Amira. Di dalam hati dia berperang dengan perasaan. Ada getar di hati tatkala mengingati lelaki itu. Operasi di Pulau Langkawi telah menjadi titik perubahan di dalam hubungan dingin itu. Mengharungi saat-saat getir bersama di pulau itu, menyingkap rahsia hati yang terpendam. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Malaysian #OperasiBulanMadu #Alaf21 #AiniMarisha
Tinta 2 Asyraf Tahukah kita akan berada di akhirat berapa lama? Selama-lamanya. Tahukah kita berapa lama akan hidup di dunia ini? Katalah paling kuat pun sekitar 80 tahun. Jikalau lebih, bonuslah kiranya. Apabila kita bandingkan selama-lamanya dengan 80 tahun, di manakah harganya 80 tahun yang kita lalui? -Hilal Asyraf Ustaz, mengapa apabila kita mahu buat baik, mesti ada orang yang mengutuk? Cakap kita ini kononnya mahu jadi ustazah, mahu tunjuk alim. Jikalau kita melakukan perkara tidak baik, adakah orang kutuk juga? Buat perkara tidak baik pun, ada juga orang kutuk kita. Habis, bukankah lebih baik menjadi orang baik daripada menjadi orang tidak baik? -Imam Muda Asyraf #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Malaysian #Tinta2Asyraf #HilalAsyraf #ImamMudaAsyraf
Deals, Datus and Dayaks: Sarawak and Brunei in the Making of Malaysia This book tells the story of Malaysia’s formation and its early struggle for survival. A treasure trove of recently de-classified records from the UK National Archives and the US Consulate in Kuching, demonstrate how the British, Singapore and Malayan governments seized upon the Brunei revolt, and Indonesian attacks across the Sarawak border, to justify their extensive use of coercive measures against the strongest opponents of the federation proposal, and to reinforce strong messaging that forming Malaysia was the best available future for Sarawak, Sabah and Singapore too. Despite all of those efforts, new archival evidence shows how the political situation in Sarawak almost caused Malaysia to be aborted at the last minute. The book then goes on to document how strong international and internal pressures throughout 1964 and 1965 meant that the very survival of Malaysia was in doubt. Michael Leigh arrived to commence his research in Sarawak in December 1962, at a turbulent time just after the Brunei revolt had been suppressed and shortly before the start of armed Indonesian confrontation. He has maintained an active interest as an analyst of the processes of political and economic change, and has authored some 60 books, chapters and articles on Sarawak and greater Malaysia, in particular The Rising Moon: Political Change in Sarawak (1974), Council Negri Sarawak: Malaysia’s Oldest Legislature (1992) and Mapping the Peoples of Sarawak (2002). He has held the position of Professor at the Universities of Sydney, Melbourne and UNIMAS, where he established the Institute of East Asian Studies. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #SIRD #DealsDatusandDayaks #Brunei #Sarawak #Malaysia #Sejarah #SarawakandBruneiintheMakingofMalaysia #Dayaks #Datus #SarawakandBrunei
Nekad: Potret Kehidupan Dato' Sir Onn bin Ja'afar Buku ini diterjemah daripada One Man's Will, karya yang ditulis sendiri oleh Pamela Ong Siew Im, Peguam berasal dari Pulau Pinang. Membaca sejarah Dato' Onn bererti membaca sebahagian sejarah pembentukan negara ini. Bapa nasionalisme Melayu ini berjaya mengembeleng kekuatan rakyat Tanah Melayu untuk melawan penjajah, seterusnya membuka jalan kemerdekaan dan pembentukan Malaysia. Buku ini menggariskan perjalanan hidup Dato' Onn sejak zaman kanak-kanak hingga ke zaman beliau menjadi pelajar, ahli politik, wartawan dan pemimpin. Turun-naik dan cabaran yang dihadapi Dato' Onn menunjukkan kekuatan semangat dan idealismenya. (para baru:) Buku ini juga istimewa kerana turut menyertakan surat dan rencana yang ditulis Dato' Onn. -------- ONG SlEW IM, juga dikenali sebagai Pamela Ong, adalah peguam yang bekerja dan menetap di Pulau Pinang. Bukunya yang pertama bertajuk Blood and the Soil, sebuah biografi tentang mendiang bapanya, Dr. Ong Chong Keng. NEKAD merupakan bukunya yang kedua.. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #InisiatifBukuDarulEhsan #Nekad #PotretKehidupanDatoSirOnnbinJaafar #DatoOnnJaafar
Harapan Buat Pakatan Harapan: Membina Impian dan Malaysia Baru Fokus Teras: (a) Kealpaan pemerintahan yang lepas menjejaki denyutan nadi rakyat merentasi latarbelakang sosio ekonomi, alamat rumah dan bangsa; dan (b) kontrak politik dan sosial baru antara rakyat dengan kerajaan Pakatan Harapan Tema Asli: (a) kesempitan agama lwn keluasan agama ; (b) tafsiran baru jenayah korupsi kewangan; dan (c) kepelbagaian, ketelusan dan keterbukaan adalah ekuiti baru Malaysia Baru. 5 Perkara Yang Perlu Dijauhi: budaya memerintah melalui ketakutan dan patronising (memberi tapi merendah2kan rakyat); kebebasan berbentuk fatamorgana; ketirisan harta negara; petunjuk ekonomi silap mata; dan pengurusan negara secara silo. 5 Perkara Yang Perlu Dijunjung: Baca sendiri buku Harapan Buat Pakatan Harapan Wajah Baru Malaysia: (a) Negara berdata dan berimpak; (b) Negara beramanah dan berintegriti tanpa batasan (whiter than white); dan (c) telus dan terbuka tanpa batasan (Negara berGPS) Harapan Terakhir: Jangan hancurkan harapan rakyat yang telah mengambil risiko masing-masing melakukan tsunami politik. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #AmanieMedia #HarapanBuatPakatanHarapan #PakatanHarapan #TunM #MohdDaudBakar
GST Untuk Bisnes & Peniaga Buku ini menyenaraikan 40 soalan penting berkaitan GST khusus untuk memberi pendedahan kepada peniaga dan mereka yang terlibat secara langsung dengan pelaksanaan GST pada peringkat syarikat atau organisasi masing-masing. Contoh yang disertakan mudah difahami dan relevan bagi menjelaskan terma atau layanan GST kepada perkara tertentu. Apa Yang Akan Dipelajari? Apa itu GST?Bagaimana mendaftar sebagai orang kena cukai?Apakah konsep dan kaedah pelaksanaan GST di Malaysia?Bagaimana mengira GST ke atas harga barang dan perkhidmatan?Apakah mekanisme cukai input dan cukai output dalam GST?Bagaimana menyediakan penyata cukai GST?Bagaimana memfailkan penyata cukai GST kepada Jabatan Kastam Diraja Malaysia?Apakah kesalahan utama di bawah perundangan GST?Apakah implikasi GST dalam industri pengilangan, peruncitan, sektor perkhidmatan dan hartanah? Mengenai Penulis Norsa’adah Ahmad ialah seorang akauntan berdaftar dengan Malaysian Institute of Accountants (MIA) dan menerima Ijazah Sarjana Muda Perakaunan dari Universiti Islam Antarabangsa. Penulis pernah bertugas di syarikat korporat sebelum menceburi bidang perancangan kewangan. Topik cukai barang dan perkhidmatan (GST) menjadi tumpuan dalam karya penulis memandangkan ia mempunyai kaitan dengan pengurusan kewangan secara tidak langsung. Karya pertama beliau iaitu Mudahnya Mengurus Kekayaan dalam Islam, telah mendapat sambutan hangat sejak mula diterbitkan dalam tahun 2014. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakians #Sabahan #TrueWealth #GST #Cukai #CukaiGST #CukaiKerajaan #NorsaadahAhmad
Oh! GST? - Merungkai Salah Faham & Persoalan Mengikut sejarah, GST mula diperkenalkan di Perancis seawal tahun 1950-an oleh oakar percukaian Perancis selepas era Perang Dunia Kedua. Sehingga kini, 160 negara daripada 194 negara seluruh dunia telah melaksanakan GST. Di negara luar, GST ini juga dikenali sebagai "Value-Added Tax-VAT". Tentu anda ingin tahu... Apa itu cukai GST?31 tahun tentang cukai GSTApakah kepentingannya untuk rakyat?Kesannya terhadap kita semua... Dan banyak lagi. Dalam buku ini, dipertemukan dua pihak yang menentang dan menyokong GST dan segala fakta dibincangkan oleh penulis untuk santapan pembaca yang dihormati dapat dinilai mengikut kebijaksaan pembaca sekalian. Malah, perbincangan dalam buku ini tidak melibatkan fahaman politik tetapi kepentingan negara dan rakyat. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakians #Sabahan #Jootawan #GST #Cukai #CukaiGST #CukaiKerajaan #CukaiBarangan
Komik Ronyok Tentang Jai: Siswa pendidik yang belajar di IPG Mula minat komik dari kecil lagi Peminat anime dan manga, tetapi artstyle lebih kepada western cartoon Err…berasal dari Sarawak? Suka kucing!!!!!!!! #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Malaysian #KomikRonyok #AzwanJJai #MapleComics #MapleC
Invasi KUALA LUMPUR diserang angkatan makhluk asing bergelar PENCEROBOH. AHMAD BAYANI, marhaen biasa yang terperangkap dalam serangan itu. Bersama rakan karibnya Anwar dan seorang gadis bernama Ika, Bayani memulakan perjalanan berliku mengharungi kemusnahan dan peperangan yang sudah merebak ke serata kota. Apakah nasib mereka? Siapa yang akan menghentikan serangan PENCEROBOH itu? #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Malaysian #Invasi #MapleComics #MapleC
Taubat Si Tanggang Malang si Tanggang disumpah menjadi batu kerana menderhakai ibunya. Setelah Sekian lama terpendam di dasar lautan, Tanggang bangkit semula untuk menebus dosanya. Bertemankan si Lunchai dan Sang Kancil, Tanggang menempuh perjalanan bertemu pelbagai Watak dari cerita rakyat yang akan membantu dia menyempurnakan misinya. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Malaysian #TaubatSiTanggang #MapleComics #MapleC
BAYANGAN CLARISSA Tahun 2014. Rangkaian internet dimomokkan dengan emel berantai tentang seorang gadis kecil bernama Clarissa yang didakwa telah membunuh semua ahli keluarganya dan staf hospital tempatnya dirawat akibat gangguan mental. Dia kemudiannya dihapuskan demi mengelakkan orang lain menerima nasib yang sama. Dihapuskan dengan cara yang menggerunkan. Siapa sahaja yang tidak mengendahkan kandungan emel tersebut dikatakan akan menemui ajal di tangan Clarissa sendiri dengan cara yang menggerunkan. Penulis- Ahmad Akmal Azman (turut menulis novel bestseller 'Skizo') #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Malaysian #LejenPress #BukuLejen #Lejen #BAYANGANCLARISSA #AhmadAkmalAzman
BAYANG Faris merupakan seorang yang dilahirkan bijak, tetapi atas kesempitan masa mak ayah, dia dibesarkan bersama nenek yang pakciknya seorang pendera. Dari sini, dia mengenal Jack, yang membawanya ke negara Delta, dimana dia ada misi untuk membunuh seorang pemimpin negara musuh. Tamat persekolahan dan menceburi bidang teater, dia bertemu dengan Adleen, seorang pakar psikologi. Semua baginya logik walaupun mungkin tidak bagi orang lain. Dan bila pakciknya yang mendera itu mati dalam keadaan tragis, sedikit demi sedikit terbuka cerita – antara dua; yang mana pasti, yang mana hanya bayangan mimpi. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Malaysian #LejenPress #BukuLejen #Lejen #BAYANG #NamiCobNobbler
BABI : BERCINTA DI BALIK API Perghh!! Bukan senang berjalan di atas muka bumi sebagai seorang anak luar nikah. Sanggup manusia-manusia yang lahir dari persetubuhan yang halal menyamakan aku dengan seekor binatang yang haram. BABI! Apakah aku yang bersalah? Sedangkan perkara itu dilakukan oleh ibu aku! Wahai masyarakat, seandainya kamu tidak menerima insan seperti aku, bagaimana kami mahu membuktikan insan seperti kami tidak mewarisi dosa keturunan kami – Leman Ya! Sekali melihat semua mengatakan aku seperti lelaki. Sebenarnya naluri aku masih perempuan. Berkawan dengan Leman sejak kecil, membuatkan aku jatih cinta kepadanya. Dia mengajar aku erti kehidupan yang sebenar. Biarpun, perjalanan kehidupannya penuh dengan duri. Aku sayang dia biarpun dia disamakan dengan BABI. Tapi………… – Azmi Cinta itu hanya dibirai katil. setelah habis aksi diranjang,maka habislah cinta itu. Aku bangga bila wanita seperti aku sering dinobatkan Lady of the Month oleh pihak kelab malam. Dosa? Kalau takut dosa kenapa ada manusia berpangkat ustaz, berjimba-jimba di kelab malam. Malah seronok dalam dakapan manusia-manusia seperti aku. – Pauziah #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Malaysian #LejenPress #BukuLejen #Lejen #BABIBERCINTADIBALIKAPI #BERCINTADIBALIKAPI #AzwarKamaruzaman
Fujiyama Shah, seorang pendaki gunung sekali-sekala memilih untuk bersama beberapa kawan baiknya menyertai ekspedisi pendakian Gunung Fuji, gunung yang tertinggi di negara Jepun. Walaupun kali terakhir beliau mendaki mana-mana gunung adalah pada tahun 2014, namun dia nekad untuk menyertai juga ekspedisi mendaki Gunung Fuji. Segalanya tampak berjalan lancar dari mula hingga sampai ke puncak, sehinggalah... *Bab-bab awal Fujiyama boleh dibaca dihttps://www.wattpad.com/story/93847791-fujiyama #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Malaysian #LejenPress #BukuLejen #Lejen #Fujiyama #ShahrulNaim
SEJUTA JIWA YANG TELANJANG Aku tak tahulah siapa lagi di daerah kami yang pernah belajar di MCKK pada waktu itu. Tetapi di Sungai Besar, hanya bapa aku seorang saja. Sebab itulah, orang kampung hormat betul dengan bapa aku. Betapa hebatnya penangan MCKK pada masa itu, sampaikan ramai perempuan yang beratur nak jadikan bapa aku suami diorang. Gila betul! Malangnya aku tak macam bapa aku. Tak ada siapa nak jadikan aku pakwe diorang, apatah lagi suami. Bukannya sebab rupa paras aku jenis ‘pecah rumah’. Kalau tengok lama-lama kat cermin, sedap juga muka aku ni sebenarnya. Tetapi hanya diorang saja yang tahu mengapa diorang tak nak jadikan aku pakwe diorang. “Budak Budi tu kau tak minat ke Timah?” tanya Saleha pada kawannya, Fatimah sebaik melihat aku berjalan dari kantin menuju ke kelas. Aku hanya pasang-pasang telinga cuba mendengar apa yang dua orang gadis yang perasan diva itu borakkan semasa aku melintas di hadapan mereka. “Entah, tak berkenan aku ke dia tu. Macam tak ada masa depan je aku rasa kalau kahwin dengan dia. Hihihi.” #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #LejenPress #BukuLejen #Lejen #WaibiBudi #SEJUTAJIWAYANGTELANJANG
AWEK CHUCK TAYLOR Kisah seorang mamat bernama Hafiz, yang bertemu dengan seorang gadis hipster anarkis yang bernama Mira. Pertemuan ini mencetuskan beberapa ledakan aneurysm kepada korteks serebrum, serta perhubungan dengan adik-beradik Mira, Aiman dan Nana yang menjadi semakin akrab. Dan keakraban itu mencetuskan cinta tiga segi antara Hafiz dan adik Mira, Nana. Juga menceritakan terfaktabnya Hafiz dengan awek yang dia stalk bernama Sheila, awek dia yang cemburu buta bernama Fadilah, awek kikis duit bernama Bella serta adik angkat yang hidup dalam pasca moden kehidupan melayu urban influence Nona dan cerekarama bernama Azrina serta liku-liku kehidupan seorang mat rempit narcissist bernama Aiman yang berdrama di depan gerai nasi ayam. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #LejenPress #BukuLejen #Lejen #AWEKCHUCKTAYLOR #NamiCobNobbler
AWEK CHUCK TAYLOR 1 : KAPSUL MASA Aku mengalami writer's block. Dalam usaha mengatasi tekanan, aku keluar berjalan-jalan. Aku pergi ke sebuah warung tomyam menjual sup cendawan istimewa. Bungkus, bawa balik. Lepas makan, muncul Hamid MD – seekor kucing sebesar manusia. Dia menawarkan dua pil. Satu pil untuk ke masa depan. Satu lagi pil ke masa silam. Aku pilih... #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #LejenPress #BukuLejen #Lejen #AWEKCHUCKTAYLOR #AWEKCHUCKTAYLORKAPSULMASA #KAPSULMASA #NamiCobNobbler
1969 Minat melukis membuatkan Sufian rapat dengan Chop Choy. Sebab anak Cina tu pun suka melukis. Sementara di berek, hanya Mokhsin si budak nakal yang rapat dengan dia. Sikap perkauman yang membusuk dalam hati manusia membuatkan Chop Choy merenggangkan diri; sementara sikap prajudis mesyarakat membuatkan Mokhsin hidup dalam kehinaan. Semakin hampir dengan SPM, hubungan persahabatan Sufian dan dua sahabat dia ini semakin renggang. Tragedi demi tragedi datang menimpa, menguji kesabaran mereka, ditambah dengan kesempitan hidup yang semakin parah. Persoalannya, sampai bila mereka mampu bertahan? Semuanya bermula apabila Sufian – seorang budak biasa yang suka melukis, mendengar radio, menonton wayang, mandi sungai dan mengacau anak dara orang berpindah ke rumah abang iparnya di Kemunting, Perak pada tahun 1969 #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #LejenPress #BukuLejen #Lejen #NazrulKama #1969
Nami Nami mendakwa dia mula menulis seawal tahun 1991, tetapi penulisannya mula dibaca orang ramai pada zaman blog Teh Tarik Gelas Besar sekitar tahun 2008. Sembilan tahun selepas itu, sudah berbelas buku yang telah ditulis olehnya, serta banyak cerpen dan tulisan yang hanya dilepaskan di status Facebook, atau tersembunyi dalam diari. Buku Nami ini mengumpulkan petikan-petikan kata penting daripada novel-novel Nami, serta cerpen dan tulisan yang belum pernah diterbitkan lagi. Oh ya, buku Nami ini limited edition—jadi kalau anda nak jadi peminat Nami yang rare—ini 'MESTI MILIK!'. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #LejenPress #BukuLejen #Lejen #Nami #NamiCobNobbler
BALACHI Tuan Badrul, seorang ahli perniagaan yang bercita-cita menjadi Mantri Perdana (MP) telah mengarahkan si pencerita untuk menyiasat anak dalam kandungan seorang reporter, Monalisa. Pada masa yang sama, si pencerita juga mula terlibat secara paksa dengan sebuah perkumpulan rahsia yang sedang merancang untuk memarakkan api revolusi negara melalui buku puisi tulisan Mokhtar. Mokhtar, bekas sahabat si pencerita, ialah seorang penulis puisi, anarkis, membenci kapitalis dan merancang untuk meletupkan bangunan KLBC milik Tuan Badrul. Dia telah memutuskan tali persahabatan dengan si pencerita, lalu menghilangkan diri selepas menuduh si pencerita merampas kekasihnya, Sheila. Dan melalui Sheila, si pencerita mula kenal siapa Mokhtar sebenarnya. Novel ini mungkin sebuah satira politik. Di dalamnya terkandung elemen persahabatan, cinta, puisi dan orang-orang gila. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #LejenPress #BukuLejen #Lejen #SahidzanSalleh #BALACHI
CRITICAL ELEVEN Dalam dunia penerbangan, ada satu istilah dipanggil ‘critical eleven’, iaitu sebelas minit paling kritikal dalam pesawat – tiga minit selepas ‘take-off’ dan lapan minit sebelum ‘landing’ – kerana secara statistik, kecelakaan pesawat selalunya terjadi dalam minit-minit kritikal ini. It’s when the aircraft is most vulnerable to any danger. In a way, it’s kinda the same with meeting people. Tiga minit pertamanya – imej pandangan pertama akan terbentuk. Dan lapan minit sebelum berpisah juga kritikal – senyuman, tindak tanduk dan ekspresi wajah menjadi tanda jika pertemuan itu akan menjadi permulaan kepada sesuatu atau sebaliknya. Ale dan Anya bertemu kali pertama dalam penerbangan Jakarta–Sydney. Tiga minit pertama, Anya terpikat, tujuh jam berikutnya mereka duduk bersebelahan saling berkenalan dalam tawa, dan lapan minit sebelum berpisah, Ale yakin dia menginginkan Anya. Kini, lima tahun setelah pertemuan itu, Ale dan Anya ditimpa satu dugaan besar dalam perhubungan mereka yang membuatkan mereka mempersoalkan semula pilihan mereka selama ini – termasuklah keputusan dalam ‘critical eleven’ pertemuan pertama mereka. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakians #Sabahan #BukuLejen #LejenPress #Lejen #CRITICALELEVEN #IkaNatassa
Jack Ma: Founder And CEO of The Alibaba Group Jack Ma is the Founder and CEO of the Alibaba Group, a privately owned internet-based e-commerce company in China whose sales are estimate to be bigger than its American competitors ebay and amazon combined. This book unveils Jack Ma's thousand faces in real life from different angles and it reveals a Jack Ma perhaps different from what you may have imagined. "Witty Jack Ma", "Cheerful Jack Ma", "Playful Jack Ma" and "Arrogant Jack Ma". It's not just a book, but more like a movie from which you can gain an insight into ma and understand Alibaba through sounds, colours and expressions, among many other elements. There are no tedious doctrines, only amusing details; no inscrutable theories, only popular, hearty statements. Through day-to-day trivial matters, the author makes an account of the "pleasant" side of jack ma, which may surprise and inspire you so you may think: well, I never! Jack Ma is such a down to earth person, so sensible yet so feeling. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #JackMa #AlibabaGroup #BukuJackMa #FounderAndCEOofTheAlibabaGroup
Jack Ma : Bilionair Beracuan Unik First: Pay Attention to The Next 30 Years. They will Be Critical For The World. Every Technology Revolution Takes 50 Years. In The First 20 Years, The Companies/Technologies Are Established. The Implications Of The Technological Developments Will Become Evident In The Next 30 Years. The Second: Pay Attention To The 30 Years Old. They Are The Internet Genertions And Will Change The World. They Will Build A New Tomorrow. And Last : Pay Attention To Companies That Have Less Than 30 Employees, The Small Businesses. Take The Lead From Forrest Gump. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Casamas #JackMa #BilionairBeracuanUnik #JackMaBilionairBeracuanUnik #BukuJackMa #MohammadQayyumABadaruddin
Membongkar Di Sebalik Misteri MH370 Dunia digemparkan dengan kehilangan pesawat MAS MH370 dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Beijing hilang awal pagi 8 Mac 2014. Penerbangan itu yang membawa 227 penumpang dari 15 buah negara termasuk 2 orang bayi dan 12 anak kapal menjadi tumpuan dunia.  Pesawat itu terputus hubungan daripada pusat kawalan udara Subang sekitar pukul 2.40 pagi iaitu hanya 2 jam setelah berlepas. Usaha pencarian dan penyelamatan bersama meliputi luas 30,000 km2 (12,000 batu²) di Teluk Thailand. Penerbangan tersebut berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur pada 8 Mac pada 00:41 waktu tempatan (16:41 UTC, 7 Mac) dan dijadualkan untuk mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Ibu Kota Beijing (06:30 waktu tempatan, 8 Mac). Operasi besar-besaran  mencari pesawat MH370 melibatkan lebih 30 pesawat dan 40 kapal dari berbagai masih tidak memberi sebarang petunjuk. Penggeledahan dilaut terbuka secara massa masih diteruskan. Berbagai-bagai kemungkinan dan teori ditonjolkn oleh berbagai-bagai pihak termasuk untuk memberi indikasi pencarian pesawat tersebut. Namun nasib pesawat MH370 kekal menjadi misteri. Adakah ini merupakan satu konspirasi peringkat tertinggi dari negara-negara atau pihak tertentu? Atau satu tragedi yang sungguh mistik? Adakah kelonggaran sistem pemeriksaan telah menyebabkan penumpang dapat menaiki pesawat dengan passport curi? Mungkinkah ini merupakan satu permainan perang teknologi yang menjadikan pesawat MH 370 sebagai mangsa keadaan? Buku ini mengkaji kronologi dan sebaik mungkin membongkar satu teori dan kemungkinan di sebalik tragedi MH370. Buku wajib baca oleh semua golongan dan sesuai untuk dijadikan rujukan bagi menghadapi kemungkinan tragedi akan datang. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakians #Sabahan #Casamas #MH370 #MisteriMH370 #MembongkarDiSebalikMisteriMH370
I'm A Backpacker: Europe Meneruskan tradisi buku bestseller pertama I'm A Backpacker: Korea, kini Puteh Press datang lagi dengan buku kedua dalam siri travel bertajuk I'm A Backpacker: Europe. Buku ini bukan sebuah buku travelog yang mencatatkan pengalaman penulis. Tetapi buku ini adalah buku yang menunjukkan cara/how-to, bagaimana untuk mengembara di Eropah. Keistimewaan utama buku ini adalah bagaimana mahu travel di sebuah benua yang terkenal sebagai elit, tetapi dengan bajet terhad. Dengan wang kurang daripada RM6000, pembaca ditunjukkan cara bagaimana mereka dapat mengembara ke-12 bandar besar di Eropah seperti Milan, Paris, Madrid, dan Berlin. Bukan sahaja pembaca dapat berjimat, mereka juga dapat merancang sendiri perjalanan seperti mana yang dikehendaki. Buku ini adalah umpama Lonely Planet, tetapi versi untuk rakyat Malaysia. Buku ini: - sepenuhnya berwarna. - dipenuhi dengan gambar-gambar daripada koleksi peribadi penulis. - pembaca mampu sesuaikan panduan untuk keperluan seorang mahupun secara berkumpulan. - pilihan tarikh, tempat, aktiviti, jenis pengangkutan, penginapan, tukaran wang, makanan, pakaian, dan banyak lagi. - daripada penulis yang sudah pergi sendiri ke tempat-tempat ini dan pernah menetap di Eropah. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #PutehPress #TravelEurope #ImABackpackerEurope #ImABackpacker #KhairulAbdullah
I’m A Backpacker: Germany Jerman ni macam terngiang-ngiang saja di telinga. Banyak kali dengar. ... Tapi itulah. Setakat dengar saja. Tak terasa nak pergi. Tak ada pulak dalam senarai negara mesti dilawati. … Tapi lepas Backpackers Korea dan Eropah, ada buku ni. Jadi mesti ada sebab KENAPA Jerman? Kenapa ada orang, bila dah pergi Jerman sekali, pergi lagi dan lagi? Tak ada negara lain dah? Kenapa ada yang duduk Jerman terus? … Rasanya Jerman ni, kes dia adalah 'tak kenal, maka tak cinta'. … Bila kau dah kenal dia, kau akan tanya, “Kenapalah aku tak tahu benda ni dari dulu lagi?” Kau mula tak dapat kawal diri. Kau terbayang-bayang Altstadt, Obersee, dan Königssee. … Yang kau pegang ni, buku ini, adalah detik pertama pandangan kau dan Jerman; rasa yang berpindah daripada mata, jatuh ke hati. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #PutehPress #TravelGermany #ImABackpackerGermany #ImABackpacker #KhairulAbdullah
I’m A Backpacker: Japan Kita mungkin fasih English, tetapi itu bukan satu kelebihan yang bermakna apabila di Jepun. Maka, apa perlu kita buat? Makanan di Jepun adalah antara yang wajib dicuba dan dirasai sendiri. Pun begitu, di Jepun tidak ada cop Halal Jakim. Matilah kita? Pengangkutan awam di Jepun adalah antara yang tercanggih dan terefisyen di dunia. Cumanya semua macam kompleks sangat. Jadinya bagaimana nak manfaat? Itu hanya sebahagian daripada persoalan yang ada dalam kepala kita. Jangan bimbang, jawapan-jawapannya ada dalam buku ini. Anda hanya perlu nikmati pengembaraan di Negara Matahari Terbit ini. Selebihnya, biar buku ini uruskan. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #PutehPress #TravelJapan #ImABackpackerJapan #ImABackpacker #KamalZharif
I’m A Backpacker: Turkey Turki sebuah negara yang apabila kita jejak kaki sahaja ke sana, kita akan diberi sensasi yang sangat berbeza. Orangnya, bahasanya, dan sejarahnya mampu memberikan kita rasa akrab, tetapi dalam masa yang sama ada sisi-sisi Turki yang membuatkan kita sangat asing. Kita tahu Turki negara penuh sejarah, tetapi di Turki ada 81 buah negeri. Ke mana kita harus pergi untuk melihat sejarahnya? Kita mahu melihat tinggalan sejarah Rom? Byzantine? Ataupun Empayar Uthmaniyah? Bagaimana pula dengan makanan Turki? Memang tidak sukar untuk mencari makanan halal di sini, tetapi makanan jenis apa yang wajib kita cuba? Tempat tinggal di Turki memang bukan satu masalah, tetapi di mana yang paling sesuai? Buku ini akan menjawab semua persoalan itu. Mudah dan jelas, berserta dengan gambar dan rajah. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #PutehPress #TravelTurkey #ImABackpackerTurkey #ImABackpacker #ShafiqShafie
I’m A Backpacker: United Kingdom Ada penyokong Manchester United, yang turun ke lapangan terbang London, sedangkan jauh lebih mudah sekiranya turun ke lapangan terbang Manchester. Ada yang kata darurat dan terpaksa makan makanan tidak halal, sedangkan UK adalah antara negara yang banyak menjual makanan halal. Ada yang rasa bosan, hanya berlegar-legar di kota, sedangkan UK mempunyai kawasan countryside antara yang tercantik di Eropah. Senarai 'kerugian' ini sebenarnya lebih panjang, dan buku ini bertujuan bagi memadamkan segala 'kerugian' yang mungkin anda alami. Segala panduan dan tip disusun rapi. Sehingga, kita berasa tahu segala-galanya tentang UK. Jadi adakah ia akan menjadikan anda seperti melancong dengan travel agency? Tidak sama sekali. Panduan dan tip di dalam buku ini tidak akan menjadikan 'nikmat' backpacker itu berkurangan, malah ia menambah jauhnya perjalanan, dan memberi sensasi tambahan kepada anda sebagai backpacker #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #PutehPress #ImABackpackerUnitedKingdom #ImABackpacker #TripMurah #BukuTravel #ShahKang
I’m A Backpacker: France Bonjour Apa lagi selain ucapan itu yang akan memudahkan urusan  kita semasa di Perancis? Sekiranya kita ada pelancong yang mencari keindahan musim, musim mana yang sesuai dengan kita? Musim bunga memang seindah-indah musim. Pemandangan kampung akan penuh dengan bunga. Di bahagian mana pemandangn yang paling indah? Yang berbaloi dengan kos yang akan meninggi? Bagaimana sekiranya musim sejuk yang membuatkan kos menjadi murah? Hey, kita Malaysia tidak ada salji. Bermain dengan salji itu adalah satu idaman. Tetapi di mana? Mungkin kita bukan pencari musim, tetapi seorang pelancong seni dan sejarah. Di mana kita perlu melawat untuk melihat karya-karya seni dan tapak sejarah yang terkenal di Perancis. Ataupun kita cuma pengkagum menara Eifel. Mahu menikmati suasana romantis kota Paris. Bagaimana mahu menikmati semua itu dengan tenang, selamat, dan murah? Biar buku ini yang menguruskannya. Anda hanya perlu sediakan wang dan tandakan cuti di kalendar. Kandungan BAB1 TENTANG PERANCIS BAB2 MUSIM-MUSIM DI PERANCIS BAB3 BAGAIMANA CARA KE PERANCIS BAB4 SURVIVAL SKILL BAB5 MENJELAJAH PERANCIS Ulasan Buku ini memang sesuai untuk mereka yang 'kaki travel'. Banyak panduan dan cara bagaimana persediaan yang perlu kita buat semasa disana dan banyak lagi. Lengkap dengan gambar sepenuhnya berwarna. Memang berbaloi kalau dapat baca buku ini. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #PutehPress #ImABackpackerFrance #ImABackpacker #TripMurah #BukuTravel #ZikrullahIsmail
Set #TemanTapiMenikah (with CD) Dia sahabat gue. Setelah menanti selama 13 tahun, akhirnya kami saling memiliki. Bukan sekadar sebagai teman saja, tapi dia menjadi sahabat gue selamanya, teman hidup gue. Kisah kami bukanlah kisah sempurna, tapi kami sama-sama mengerti apa yang menjadi tujuan kami hidup di dunia ini. Kami percaya kalau cinta itu ada dan nyata, dan kami beruntung alam semesta mendukung kami untuk mencinta. Kami berjanji untuk bersama, setia selamanya. Kita tumbuh dan bersenyawa, mendekat dan mendekap dalam jiwa Bersamamu tak mungkin keliru Yang bahagiakan kita berdua Sampai tua Bersenyawa, Dengarkan Dia #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakians #Sabahan #NovelIndonesia #NovelIndonesiaDiMalaysia
Aroma Karsa Dari sebuah lontar kuno, Raras Prayagung mengetahui bahwa Puspa Karsa yang dikenalnya sebagai dongeng, ternyata tanaman sungguhan yang tersembunyi di tempat rahasia. Obsesi Raras memburu Puspa Karsa, bunga sakti yang konon mampu mengendalikan kehendak dan cuma bisa diidentifikasi melalui aroma, mempertemukannya dengan Jati Wesi. Jati memiliki penciuman luar biasa. Di TPA Bantar Gebang, tempatnya tumbuh besar, ia dijuluki si Hidung Tikus. Dari berbagai pekerjaan yang dilakoninya untuk bertahan hidup, satu yang paling Jati banggakan, yakni meracik parfum. Kemampuan Jati memikat Raras. Bukan hanya mempekerjakan Jati di perusahaannya, Raras ikut mengundang Jati masuk ke dalam kehidupan pribadinya. Bertemulah Jati dengan Tanaya Suma, anak tunggal Raras, yang memiliki kemampuan serupa dengannya. Semakin jauh Jati terlibat dengan keluarga Prayagung dan Puspa Karsa, semakin banyak misteri yang ia temukan, tentang dirinya dan masa lalu yang tak pernah ia tahu. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sabahan #Sarawakian #DeeLestari #AromaKarsa #NovelIndonesiaDiMalaysia #BukuIndonesiaDiMalaysia
Sebentang Kearifan Dari Barat Duduk bersama ulama sesaat sama dengan membaca beberapa rak buku di perpustakaan. Membaca buku ini sama dengan telah melakukan beberapa perjalanan panjang, menemui banyak orang, beribu pemandangan dan berjuta rasa. Baca berulang, terasa nikmatnya. - Datuk Seri Ulama Setia Negara Haji Abdul Somad, Lc., M.A. Buku ini mengajak kita tamasya spiritual ke tempat-tempat yang tak terduga dengan penyampaian sederhana tetapi tajam dari seorang yang sehari-hari aktif di dunia dakwah. - Prof. Dr. KH. Nasaruddin Umar, M.A., Imam Besar Masjid Istiqlal Jakarta Buku ini lebih dari sekadar travel account; Oki mengambil refleksi dari perjalanannya. ... sumbangan signifikan untuk memperkuat hubungan yang lebih harmonis dan damai di antara masyarakat Muslin dengan Dunia Barat. - Prof. Azyumardi Azra, CBE Berkelana adalah tradisi umat Muslim yang mengakar sejak dahulu. Menjelajahi bumi Allah, mengenal berbagai bangsa, bertukar kisah, dan mempererat ukhuwah, dijalani sebagai bentuk kecintaan dan ketaatan kepada-Nya. Buku Oki Setiana Dewi ini mengibartinggikan angan dan inspirasi kita akan tradisi berkelana. - Anies R. Baswedan, Gubernur DKI Jakarta A #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sabahan #Sarawakian #OkiSetianaDewi #SebentangKearifanDariBarat #NovelIndonesiaDiMalaysia #BukuIndonesiaDiMalaysia
Aku Bukan Ustak Yutiub Aku tulis buku ini nak berkongsi cerita pengalaman aku berjumpa dengan budak-budak sekolah di negara kita. Dalam buku ini juga, ada juga aku selitkan sikit-sikit kata nasihat dan tips-tips yang berguna untuk hidup kita. Aku tak harapkan lepas kau baca buku ni, tiba-tiba esok terus jadi pak ustaz. Tapi aku harap, bila kau baca sahaja buku ni, kau menjadi seorang manusia. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #DubookPress #Dubook #AkuBukanUstakYutiub #MufarwaFarid
Aku “Bom atom pertama meledak di Kota Hiroshima. Langit berselaput awan cendawan berbisa. Ketika memburai awan ini, bumi laksana hujan salju yang ganas. Gedung-gedung beton runtuh. Aspal-aspal jalan terbakar menyala. Bumi retak-retak berdebu, di segala penjuru. Dan beribu tubuh manusia meleleh, tewas atau terluka. Seekor kuda paling binal, berbulu putih dan rambut kuduk tergerai, berlari di pusat kota, Jakarta. Tidak peduli pada yang ada, sekelilingnya, juga tidak pada manusia. Dia meringkik alangkah dahsyatnya, menampak dan menyepak alangkah merdekanya. Dunia ini, seolah cuma menjadi miliknya! Dan sekaligus seolah dia bicara: kalau sampai waktuku kumau tak seorang kan merayu tidak juga kau tak perlu sedu sedan itu aku ini binatang jalang dari kumpulannya terbuang Gaung suara ini seolah membelah langit, membelah bumi.” Adegan-adegan film yang tergambar dalam skenario ini tak sempat diwujudkan oleh sang penulis sekaligus sutradara, Sjuman Djaya. Niatnya untuk mewariskan semangat penyair besar yang dikaguminya, Chairil Anwar, bagi para penikmat sinema tak pernah jadi nyata. Namun tak dapat disangkal bahwa skenario ini merupakan salah satu karya terpenting Sjuman Djaya yang menempatkannya di jajaran para seniman besar Indonesia. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #Aku #AkuSjumanDjaya #ChairilAnwar #NovelIndonesia #NovelIndonesiaDiMalaysia #BukuIndonesiaDiMalaysia
Air Pasang Pagi Dua peneroka alam, Tok Rimau dan Fraja Beha, nekad untuk buat lesen menyelam skuba di Pulau Mabul di Laut Celebes. Kawasan ini terkenal dengan penculikan, pendatang tanpa izin dan orang tempatan yang tidak bernegara. Namun, mereka menemukan alam indah dan budaya eksotik mempersona. Mereka rakam petualangan ini dengan catatan dan lakaran dakwat bersulam humor. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #DubookPress #Dubook #AirPasangPagi #TokRimau #FrajaBeha
50 Dalil Kenapa Anda Wajib Memiliki Bitcoin 20 tahun lalu, sebuah buku berjudul 50 Dalil Kenapa Anwar Tidak Layak Jadi PM telah menyebabkan DS Anwar Ibrahim dipecat dan dipenjara. Maka bermulalah gelombang reformasi pada tahun 1998. Tahun 2018 ini merupakan kenangan 20 tahun gelombang reformasi tersebut. Bezanya tahun 2018 ini telah melahirkan sebuah buku baru yang berjudul 50 Dalil Kenapa Anda Wajib Memiliki Bitcoin. Buku ini bukan sekadar membincangkan tentang bitcoin, tetapi lebih dari itu. Dari asas penciptaan bitcoin, teknologi blockchain, hingga ke perbincangan mengenai masa depan teknologi ini. Ohya, bersempena harga bitcoin juga sedang mengalami penurunan. Jadi, diharapkan dengan ilmu yang disampaikan dalam buku ini dapat menjadi rujukan anda untuk memiliki bitcoin. Anda pasti tidak menyesal memiliki buku ini! Pasti! #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #DubookPress #Dubook #50DalilKenapaAndaWajibMemilikiBitcoin #Bitcoin #CoinMY
27 Rukun Kuasa 27 Rukun Kuasa adalah sebuah buku. Buku ini membantu kamu untuk percaya dan faham bahawa dalam diri kamu wujud pelbagai unsur dan anasir. Baik-baik atau jahat-jahat. Ini bukan buku kelakar. Ini buku serius. Isinya menjentik kepala kamu untuk mengenang-ngenang, mengingat-ngingat kejadian yang benar, kejadian-kejadian yang tidak palsu,  yang sentiasa berlegar-legar di sekeliling kamu. -Pyanhabib Rahman #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #DubookPress #Dubook #Nubook #BukuDubook #27RukunKuasa #SulaimanAkhlaken
120 Wayang Melayu 120 Wayang Melayu adalah kembara melalui filem-filem yang dibuat di Singapura dan kemudian di Kuala Lumpur dari tahun 1948 hingga 1973 (120 mewakili kira-kira satu pertiga daripada semua filem Melayu dalam tempoh tersebut, dan buku ini menampilkan kebanyakan tajuk ternama dan juga beberapa permata yang tidak dikenali). Penulis dan pembikin filem Malaysia, Amir Muhammad, menontonnya dalam aturan kronologi dan merungkai jalan cerita dalam konteks kontemporarinya sendiri. Bagaimanakah dunia yang digambarkan dalam filem-filem ini berbeza daripada yang kita diami sekarang? Buku ini adalah soal siasat serio-komik tentang bagaimana fantasi ikonik masa lalu mungkin mempunyai kesan yang tidak dijangka pada masa kini. #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #DubookPress #Dubook #120WayangMelayu #AmirMuhammad
104 Mutiara Kata Almarhum Tuan Guru Nik Aziz “Idea ini umpama hujan yang turun, sewaktu ia turun kita perlu terus tadah jika ingin menggunakannya. Jika kita gagal menadah, ia akan kering begitu sahaja sekalipun ia turun dengan lebat. Jika menadah hujan dengan tempayan dan bekasnya, maka menadah idea ialah dengan menulis” #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sarawakian #Sabahan #DubookPress #Dubook #104MutiaraKataAlmarhumTuanGuruNikAziz #TuanGuruNikAziz #PalieMassa
#VillagePeople Abang rasa tak semua #VillagePeople kenal Kak Leha Bunting, Sarabanon, Naabella Hijabis dan Cikyam kan? Baik mengaku! Sampai hati #VillagePeople memperkotak-katikkan abang. Sedih abang. Ye, abang tahu ramai yang tak sempat tengok dan follow IG abang, data Internet dah nak habislah, kena share handphone dengan anaklah, lupa bayar billah. Jadi, lepas ni jangan bagi alasan lagi okey. Abang dah ada buku ni. Buku ini khas abang hadiahkan untuk #VillagePeople . Walaupun hadiah, tapi… #VillagePeople kena belilah. Support abang tau! 🙂 #VillagePeople in The House! Wink! Wink! #sayajualbuku #kedaibuku #kedaibukuonline #bacabuku #bukumurah #sayajual #buku #sayasukabacabuku #sayasukabaca #bukumurahmalaysia #ulatbuku #ulatbukumalaysia #kedaibukumurah #kedaibukumalaysia #MalaysiaBookStore #BookshopMalaysia #LubukBukuMalaysia #lubukbukumy #Sabahan #Sarawakian #Dubook #DubookPress #Nubook #Faizdickie
next page →